گلاب خالص یک لیتری از گل های تازه محمدی تهیه می شود که بسیار خوش عطر و بو بوده و خواص دارویی دارد و بسته به نوعی که دارد و میزان گلی که طی فرایند گلاب گیری در آن بکار رفته دارای کیفیت های مختلفی است. فروشنده اصلی آن نیز با توجه به اصل مشتری مداری و بررسی و شناخت صحیح بازار نمونه های اصیل و طبیعی را که دارای خلوص صد درصد هستند در دسترس مشتریان قرار می دهد.
تنوع گلاب در ایران
تنوع گلاب ایرانی شامل چند مورد است که بسته به نوع تولید مختلف هستند مانند:
- گلاب سنگین: از نمونه های ممتاز است که برای تهیه آن در ۸۰ لیتر آب ۳۵ کیلو گل محمدی می ریزند و در اینصورت ۴۰ کیلو گلاب خالص و اعلا تهیه خواهد شد چون دارای غلظت بالایی می باشد و برای مصارف خانگی بکار می رود.
- گلاب سبک: در ۸۰ لیتر آب ۲۰ کیلو گل محمدی ریخته می شود لذا این گلاب کیفیت کمتر و نرخ ارزانتری دارد.
- گلاب در آتیشه: زمانی که گلاب تهیه شد آن را در دیگ ریخته و گل محمدی را به آن می افزایند و برای بار دوم عملیات تبخیر و گلاب گیری بر روی آن انجام می شود، این گلاب دارای غلظت بالایی و طعم تلخی بوده و بیشتر برای درمان استفاده می شود.
- گلاب سه آتیشه: برای تهیه آن گلاب دو آتیشه را در دیگ ریخته و گل محمدی را به آن می افزایند و طی فرایند تبخیر گلاب گیری می شود و تولید این نمونه کم بوده و مصارف خاصی نیز دارد.
- گلاب پس آب بعد از اینکه از آب و گل موجود در دیگ گلاب معمولی طی تبخیر به دست آمد از تفاله های آن برای بار دوم گلاب گیری می شود که کیفیت کمتر و قیمت پایین تری دارد.
روش های تولیدی گلاب خالص یک لیتری
روش های تولید گلاب خالص یک لیتری به دو صورت صنعتی و سنتی انجام می شود که در روش صنعتی با تجهیزات پیشرفته و دستگاه ها عملیات تبخیر انجام می شود. لذا در این روش گلاب و اسانس آن به صورت جداگانه تولید و عرضه می شود.
در روش سنتی در عملیات تبخیر و گلاب گیری اسانس وارد گلاب می شود و به همین دلیل بو، عطم و طعم بیشتر و تیزی دارد. جهت گلاب گیری ابتدا گل محمدی را با آب به نسبت یک به سه مخلوط نموده و با قرار دادن آن بر روی حرارت درب آن و روزنه ها را بسته و می گذارند بجوشد.
در اینصورت طی فرایند تبخیر که ۴ ساعت طول می کشد بخارات آن از لوله وارد ظرفی مخصوص می شود، همچنین بر روی گلاب لایه چربی قرار می گیرد که این لایه همان عطر گلاب است که با سرنگ گرفته می شود.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.