امروزه افرادی که بهدنبال خرید گلاب هستند تمایل زیادی دارند تا گلاب اصل کاشان را خریداری کنند ، زیرا این گلاب بسیار ناب بوده و هیچگونه ناخالصی در آن وجود ندارد و از گلهای معطر و خوشبویی ساختهشده و بسیار با کیفیت و مرغوب میباشد . استفاده آن در هر غذایی بهعنوان بهترین نوع چاشنی طعمدهنده و عطر دهنده غذا محسوب میشود . کسانی که در فعالیتها و کارهای خود با گلاب سروکار دارند از جمله نقل فروشیها سعی بر آن دارند که گلاب را مستقیم از کاشان بیاورند .
خواص شگفت انگیز گلاب کاشان
قبلاز اینکه بخواهیم به خواص بسیار زیاد و شگفتانگیز گلاب صحبت کنیم بهتر است ابتدا صحبت مختصری در رابطه با نحوه تشکیل گلاب صحبت بکنیم . جدا از اینکه امروز کارخانجاتی هستند که با استفاده از تجهیزات مدرن و دستگاههایی که در اختیار دارند گلاب را به روش صنعتی و بهروز تولید میکنند ما درباره روش تولید گلابی صحبت خواهیم کرد که در خانهها و به روش سنتی انجام میگیرد
تولید گلاب در خانه به چند روش انجام می گیرد:
- روش اول
ابتدا گلبرگهای رز را در درون قابلمهای قرار میدهند و سپس درون قابلمه را از آب پر میکنند تا حدی که آب از گلبرگها بالا بیاید سپس زیر قابلمه را روشن کرده و در حرارت کم صبر میکنند تا آب رنگ گلها را بگیرد . بعد از آنکه این مرحله انجام شد از یک صافی و یا آبکشی استفاده میکنند . قابلمهای که محتوی آب و گلبرگ هست را از داخل صافی و یا همان آبکش عبور میدهند گلبرگها در درون صافی مانده و آب از داخل صافی رد شده و وارد ظرف دیگری میشوند ، سپس آبی که در درون ظرف دیگر قرار گرفت را دوباره تبخیر میکنند تا عصاره گلاب تهیه شود
- روش دوم
در داخل یک ظرف شیشهای که ضد حرارت هست و در صورت حرارت دیدن آسیبی به آن وارد نشده ، شکسته و یا ترک بر نمیدارد گلبرگها را داخل آن میریزیم سپس دو فنجان آب مقطر را میجوشانیم و بر روی گلبرگها میریزیم بهطوریکه آب تمامی گلبرگها را احاطه کند سپس اجازه میدهیم که این ترکیب در حدود بیست و پنج الی سی دقیقه بر روی حرارت باقی بماند ، سپس محتویات آمادهشده که حاوی آبمقطر و گلبرگ حرارت دیده شدهاست را در داخل یک پارچهای ریخته و آن را از صافی پارچهای عبور میدهیم گلبرگها در درون پارچه قرار گرفته و آب از آن عبور میکند و داخل شیشه میریزد ، سپس شیشهها را در داخل یخچال قرار داده و اجازه میدهیم تا به مدت یک هفته به همان صورت باقی بماند .
- روش سوم
در این روش کتری بزرگی را انتخاب میکنید به قسمت کتری که آب از آن خارج میشود لوله طویلی را وصل میکنیم . دقت داشته باشید که لوله باید بهاندازه کافی طویل باشد چونکه قرار است در طی فرایند کار بین کتری و انتهای لوله و یا درواقع وسطهای لوله داخل آب سردی قرار گیرد . وجود آب سرد است که این مرحله را تکمیل می کند. کتری را پر از آب کرده و گلبرگها را داخل آن میریزیم و اجازه میدهیم تا کتری حرارت ببینند سپس آب به داخل کتری به جوش میآید و بخار آب از طریق لوله خارجشده در مسیر که با آب سرد برخورد میکند به مایع تبدیلشده و درنتیجه فرایند تقطیر رخ میدهد و در انتهای لوله حالت مایع و تقدیر شده گل به دست میآید محتویات لوله را درون ظرفی خالی کرده و آن را در یخچال نگهداری میکنیم .
- روش چهارم
در این روش قابلمه بزرگی را انتخاب میکنیم سپس کاسهای فلزی در مرکز این قابلمه قرار میدهیم گلبرگها را به اطراف کاسه ریخته و مقداری آب روی این گلبرگها میریزیم . دقت باید داشته باشید که آب زیاد نریزیم ، چون در ادامه دچار مشکل میشویم بر روی کاسه که به حالت برعکس گذاشته شدهاست کاسه دیگری بهصورت درست قرار میدهیم بهطوریکه سمت بالای کاسه طرف درب قابلمه قرار میگیرند سپس درب قابلمه را میبندیم .
قابلمه را روی شعله و حرارت کم میگذاریم در زمانیکه آب بجوش آمد این آب جوشیده با گلها ترکیب میشود و آب بخار شده مخلوطی از گلبرگها و آب هستش درواقع همان فرایند تقطیر رخ داده و مایع حاصل گلاب هست این بخار تولیدشده با دیواره در برخورد میکند و بهتر است برای عملکرد درست روی در هم یک جسم سرد مانندی قرار گرفته شود وقتی بخار با دیوار برخورد کرد ، مایعشده و به داخل کاسه میریزد و به این صورت میتوانی فرایند تقطیر انجام داده و مایع تبخیر شده را جمعآوری و سپس آن را در داخل یخچال نگهداری میکنیم .
راه های تشخیص گلاب اصل کاشان
روشهای مختلفی برای تشخیص گلاب اصل و گلاب درجه یک وجود دارد . در واقع میتوان گفت تمامی افراد بهدنبال گلاب اصل هم نیستند چون گلاب اصل و بسیار خالص در موارد بسیار محدودی مورد استفاده قرار میگیرند و گاهاً شرایطی پیش میآید که نیاز به گلاب هایی با اندکی ناخالصی هستند . بااینحال روشهایی برای شناسایی و تشخیص گلاب اصل وجود دارد که در زیر به آنها میپردازیم.
روش اول برای شناسایی و تشخیص اصل بودن گلاب در این است که گلاب اصل شفافیت و زلالیت خاصی را دارد گلاب از تقطیر یافتن گل محمدی همراه با آب تولید میشود . حالت بسیار خالصی دارد ذرات معلق در آن وجود ندارد چون فرآیند تقطیر یافتهاست ، بنابراین رنگ بسیار شفافی دارد و بسیار زلال است .
روشهای دیگری که برای تشخیص گلاب اصل از گلاب نامرغوب به کار رود بوی گلاب است . گل محمدی دارای بوی خاصی است و گلاب حاصل از آن نیز باید محتوای همین بو نیز باشد . همچنین روش دیگری که برای شناخت گلاب اصل میتوان از آن استفاده کرد در این است که گلاب اصل دارای عطر و بوی بسیار قوی است و اگر گلاب ناخالصی داشته باشه به همان قدر که ناخالصی دارد عطر و بوی ظریفتری را نیز خواهد داشت همچنین میتوانید برای پی بردن به اصل بودن گلاب از روش چشایی نیز استفاده بکنید مزه گلاب را بچشید .
راهنمای خرید گلاب اصل کاشان درجه یک
در هنگام خرید گلاب اگر میخواهید گلاب اصیل و نابی را تهیه بکنید از همان روشهای تشخیص ذکرشده نیز میتوانیم استفاده بکنیم . در درجه اول به رنگ گلاب دقت بکنید رنگ گلاب خالص باید شفاف و کاملاً زلال باشد و محتوی هیچگونه ذراتی در آن وجود نداشته باشد . همچنین اگر بتوانید گلاب را بو بکنید از طریق استشمام بهراحتی میتوانی گلاب اصلی را خریداری بکنید گلاب اصیل دارای بوی بسیار مطبوع گلمحمدی است. خرید گلاب کاشان میتواند شما را به گلابی اصل و ناب نزدیک کند.
فروش گلاب اصل کاشان صادراتی
فروش گلاب اصل در کاشان بیشتر انجام می گیرد. این شهر همواره در فصل گلاب گیری بوی گلاب را میدهد و افراد زیادی به انجام گلاب گیری مشغول هستند. اگر بخواهیم به صورت عمده گلاب هم خریداری کنیم میتوانیم از آنجا به هر مقدار لازم تهیه کنیم.
همواره گلاب کاشان به خالص بودن و ناب بودن شهرت بسیار زیادی دارد بهگونهای که این شهرت هماکنون جهانی شده و کشورهای زیادی خواهان گلاب کاشان هستند و هر ساله مقادیر زیادی گلاب کاشان به خارج از کشور صادر میشود . گلاب صادراتی کاشان توسط شرکتهای مختلفی صادر می شود و یکی از بیزینسهای پرطرفدار در ایران به حساب می آید .
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.